Для наших читачів, які дуже стурбовані питаннями тарифів на комунальні послуги, є важлива новина. Як ми вже повідомляли раніше, в Україні до кінця опалювального періоду тарифи на газ та світло просто "заморожені".

Проте, є питання, чи мають можливість місцеві квартирно-експлуатаційні частини підвищувати тариф на опалення?

Відповідь на це запитання надала прес-служба компанії "Нафтогаз".

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

"Підкажіть, будь ласка, чи можуть під час воєнного стану місцеві КЕЧ підвищувати тарифи на опалення для населення, якщо ціна на газ не підвищується?", - написав клієнт "Нафтогазу".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У прес-службі газопостачальної компанії "Нафтогаз України" відповіли, що на роботу інших компаній не впливають, тому відповіді на це питання повною мірою не можуть.

Нафтогаз, скріншот з відео
Нафтогаз, скріншот з відео

"Побутові споживачі саме нашої компанії платять за газопостачання по 7,96 грн згідно з тарифним планом фіксований", - уточнили в компанії.

Для розуміння розповімо нашим читачам, що так званих "КЕЧів" в Україні давно не існує – це пережиток радянського минулого, який плутають із ЖЕКами. Можливо, ще є деякі відділення, але це стосується Збройних сил України. Іншими совами, для державних квартир, де мешкають військові та їхні сім'ї. Та й власне ЖЕКів у нашій країні залишилося дуже мало.

Нагадаємо, Vodafone виправдали стрімке зростання цін на тарифи у блекаут: "Навіть у швидку не набереш".

Раніше повідомлялося, що Київстар запустив дешевий тариф з інтернетом до Нового року: хто і як може підключити.

Також, українцям множать суми у платіжках за газ: у "Нафтогазі" дали роз'яснення.