Кабмін розповів, що буде з платіжками на газ та тепло під час опалювального сезону.

Тарифи на опалення та гарячу воду для українців не подорожчають. Згідно з рішенням уряду, місцевим бюджетам буде надано 14 млрд гривень у вигляді субвенцій, щоби втримати ціни на комунальні послуги. Про це повідомив у тг-каналі очільник Кабміну Денис Шмигаль.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

14 млрд гривень використають, щоб тарифи на тепло та гарячу воду для людей залишилися без змін. Крім того, ці кошти допоможуть підприємствам стабільно працювати взимку і ремонтувати обладнання.

Ми пообіцяли, що уряд допомагатиме і підтримуватиме місцеву владу. І ми цю обіцянку виконуємо, — зазначив глава уряду.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Таким чином, тарифи на гарячу воду та теплопостачання на період опалювального сезону залишаться без змін. Це дасть змогу українцям не переплачувати за тепло та гарячу воду в домівках.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що впродовж останнього року тарифи на комунальні послуги таки зросли. Так подорожчало утримання та ремонт житла на 25,5%; каналізація – на 14,9%; водопостачання – на 12%; прибирання сміття – на 11,9%; послуги з управління багатоквартирними будинками – на 4,4%.

Нагадаємо, ми писали, що одразу дві надбавки до пенсії: хто з українців отримуватиме підвищені виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" масштабний блекаут в Україні триває: коли дадуть світло та невтішні прогнози.

Також "Знай.ua" інформував, за світло платити не прийдеться? Кому зменшать платіжки за електрику