Деякі громадяни України отримають одразу дві надбавки до пенсії. Хто отримуватиме підвищені виплати, йдеться у законопроєкті №8123, який попередньо розглянутий у Верховній Раді України та рекомендований до голосування.

Мова про жінок, чиї чоловіки загинули на війні. Вони отримуватимуть власну надбавку за особливі заслуги перед Україною та надбавку за заслуги чоловіка, який загинув на фронті.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

Відповідно до чинного законодавства, громадяни можуть отримувати лише одну надбавку і при цьому вони мають право обирати, яка їм вигідніша. Автори законопроєкту пропонують скасувати це обмеження та дозволити матерям-героїням, які втратили чоловіків на війні, отримувати одразу дві надбавки за особливі заслуги перед Україною.

Пенсіонер, фото з Facebook
Пенсіонер, фото з Facebook

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сьогодні розмір надбавок за особливі заслуги становить від 20 до 40% прожиткового мінімуму, тобто від 418 до 837 гривень (станом на 1 грудня). Якщо закон 8123 буде ухвалено, то ця категорія українок зможе отримувати по дві надбавки, а це може бути сума понад тисячу гривень щомісяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям дописують зайві куби в платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.