Існує багато цікавих лайфхаків, як застосувати той чи інший продукт з корисною метою і часто не за основним його призначенням. Таким чином друг життя можна дати багатьом відходам. Зокрема й шкірками з багатьох овочів та фруктів.

Наприклад, не варто викидати шкірки гранатів, адже вони неабияк згодяться під час весняно-літнього сезону на городі. Українцям розповіли, чим такий продукт буде корисним. Головне у цій справі їх висушити та потім правильно застосувати у боротьбі зі шкідниками.

Крім шкірок гранатів, на городах і дачах успішно застосовують й шкірки бананів чи цитрусових. Їм також можна знайти практичне й корисне застосування в саду.

Гранатовий сік, скріншот: YouTube
Гранатовий сік, скріншот: YouTube

Як застосовувати шкірки гранатів у городництві та садівництві

Передусім, варто мати на увазі, що з висушених шкірок гранатів можна зробити антимікробний настрій. Ним при потребі можна обприскувати рослини, що потерпають від таких проблем, як борошниста роса, фітофтороз, кладоспоріоз, фузаріоз.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для приготування цього чудодійного засобу необхідно 150 г сухих шкірок залити одним літром води. Проварити все разом протягом 30 хвилин. Навар перед застосуванням розводять у воді (1:10) і додають господарське мило (на 10 л води 100 г мила).

Гранат, кадр з відео
Гранат, кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації