З приходом зими ожеледиця для українців справа звичайна. Медики в мінусову погоду зустрічаються з великою кількістю травм, причиною яких стала ожеледиця. Наші читачі дізнаються, як уникнути травми під час ожеледиці.

Запам'ятайте, що насамперед, у таку погоду слід носити взуття на мікропористій або м'якій підошві. Шкіра, особливо пластик, будуть слизькими.

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Є дуже прості способи уберегтися від ковзання в ожеледицю. Так, на підбори наклеюють вирізані за його формою шматки поролону або лейкопластиру. Можна той же лейкопластир або шорстку ізоляційну стрічку наклеїти на всю поверхню підошви (хрест навхрест чи драбинкою) і перед виходом натерти піском. На декілька днів конструкції вистачає.

Збільшує зчеплення з льодом і такий простий прийом - натерти наждачним папером підошву перед виходом. Більш дієвий засіб - приклеїти її на підошву, але від води піщинки наждачного паперу рано чи пізно обсипаються.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ще одна маленька хитрість: на взуття від підйому ноги до каблучної частини підошви одягнути два гумові кільця, які можна вирізати, наприклад, зі старої грілки.

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Фахівці-травматологи рекомендують звернути увагу на ходу: ступати слід усієї підошвою, не поспішати, ноги злегка розслабити в колінах. Руки не повинні бути зайняті сумками.

Враховуючи, що поспіх збільшує ризик падіння в ожеледицю, намагайтеся мати в запасі хоч трохи часу.

Особливу обережність слід виявити на проїжджій частині. У водіїв у такий період теж чимало труднощів і на користь пішохода з ними зважати.

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Тим, кому не пощастило, радимо навчитися падати. У момент падіння треба стиснутись, напружити м'язи, а торкнувшись землі, обов'язково перекотитися. Удар, спрямований на вас, таким чином, розтягнеться, його енергія витрачається на обертання. Ця формула універсальна: впасти без важких наслідків можна лише активно керуючи падінням.

Нагадаємо, запрацює і без електрики: три лайфхаки запуску котла швидко і без нервів.

Раніше повідомлялося, функції смартфона, які з'їдають батарею: як продовжити роботу телефону під час блекауту.

Також, аспекти, які допоможуть при виборі генератора: від типу палива до максимальної потужності.