В Україні з 1 грудня змінився механізм призначення субсидій на оплату комуналки, наразі цим процесом займається виключно Пенсійний фонд. На допомогу від держави можуть розраховувати громадяни, які витрачають понад 15% загального місячного доходу за весь опалювальний сезон.

Тим не менш, є інформація, що з 15 грудня призначення таких знижок на оплату послуг ЖКГ більше не буде.

Про це стало відомо завдяки сюжету ранкового шоу на одному з українських телеканалів.

Субсидії, фото: pmg.ua
Субсидії, фото: pmg.ua

Так, четвер, 15 грудня, – кінцева дата, коли можна було звернутися за отриманням субсидій на весь опалювальний сезон.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Починаючи з цього дня, всі призначення субсидійних виплат будуть здійснюватися виключно з місяця, в якому було подано прохання. При цьому повторних "щомісячних" звернень не потрібні субсидії призначаються одноразово.

До речі, через повномасштабну війну з росією більшість громадян, які користувалися подібними пільгами минулого року, отримали автоматичне перепризначення і на нинішній опалювальний сезон.

Зазначимо, що виплата субсидій провадиться двома способами: або зараховується на картку, або видається готівкою на руки через каси "Укрпошти".

Нагадаємо, контролери навідаються до кожного будинку: частина українців зможе отримати субсидію лише після перевірки.

Раніше повідомлялося, українці після перемоги житимуть краще, ніж у Польщі: якими будуть зарплати та економіка.

Також, українцям показали ціни на гречку під кінець року: єдиний продукт, який не розчарував.