Для наших читачів, які займаються закупівлею продуктів для всієї родини, є важлива новина про зелений та хрумкий овоч. Ми всі розуміємо, що це просто "водичка", але іноді так хочеться додати його в салат або на бутерброд. Так ось, після зниження ціни на імпортні огірки у листопаді вони знову почали дорожчати.

Про це стало відомо завдяки інформації експертів від порталу EastFruit.

Вирощування огірків, фото: ukrnova.com
Вирощування огірків, фото: ukrnova.com

Зростання цін на цю продукцію продиктоване насамперед обмеженою пропозицією огірка на ринку. Більшість українських комбінатів уже завершили сезон продажу, а постачання із зовнішнього ринку, зокрема з Туреччини, є досить нестабільним.

За даними моніторингу, зараз тепличні огірки на українському ринку пропонуються до продажу по 50-65 грн/кг, що в середньому на 14% дорожче, ніж раніше.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Зростаючий ціновий тренд у сегменті огірка, за словами операторів ринку, провокується помітним збільшенням попиту на цю продукцію напередодні новорічних свят. Водночас пропозиція місцевого огірка досить обмежена. Основний обсяг ринку складає виключно імпортна продукція виробництва Туреччини. Подорожчання цієї продукції відзначається й у країні-виробнику.

Експерти впевнені, що вже найближчим часом слід очікувати на прискорення темпів зростання цін на тепличні овочі і в Україні, оскільки основна частина українських тепличних господарств уже заявила про завершення сезону реалізації. Таким чином практично весь обсяг огірка на українському ринку складає турецька продукція.

Продуктовий ринок. Фото: скрін youtube
Продуктовий ринок. Фото: скрін youtube

При цьому попит на тепличні овочі в Україні також зростає, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі почали формувати торгові запаси на новорічні свята, що спричиняє зростання цін у цьому сегменті.

Нагадаємо, без гарячого на Новий рік не залишимося: цінники на курятину та сало радують українців своєю доступністю.

Раніше повідомлялося, що українцям показали ціни на гречку під кінець року: єдиний продукт, який не розчарував.

Також, відривайте хвостики – так дешевше: українців порадували новими цінами на банани.