Швидкоплинне літо залишилося лише у спогадах, та популярні овочі продовжують тішити українців вітамінами та спогадами про теплі деньки.

Супермаркети в другій половині листопада оновили ціни, подорожчання торкнулося огірків та помідорів. Про це дані оприлюднив портал Мінфін, де щодоби моніторять за змінами цін в супермаркетах країни.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube

Помідори

Томати йдуть в супермаркетах в основному в трьох позиціях. Так помідори червоні в середньому коштують 74,82 грн, що на 3 грн вище ніж минулого місяця.

Найдешевші можна придбати у Варусі за 64,90 грн за кіло.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Помідори рожеві знизились в ціні, та, на відміну від 93,80 грн за кіло того місяця зараз коштують 85,99 грн.

Помідори сливка можна в середньому придбати за 105,45 грн. Місяць тому ціна на них в середньому була 93,21 грн.

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Огірки

У супермаркетах є у наявності 5 позицій огірків. Поточна ціна огірків в середньому - 66,45 грн. Огірки здешевшали, у жовтні ціна на них була 77,68 грн.

Огірки гладкі за кіло наразі просять в середньому 91 грн, а минулого місяця їх можна було купити за 88,10 грн.

Огірки колючі значно здешевіли. Якщо минулого місяця за кіло колючих огірків просили 109,56 грн , то тепер ціна в середньому 72,90 грн.

Огірки короткоплідні також подешевіли. Минулого місяця були 85,59 грн, то тепер можна купити за 70 грн.

Так само подешевшали огірки тепличні. Минулого місяця у супермаркетах просили 73,96 грн, а тепер 58,90 грн. Цікаво, що ці огірки пропонує лише Варус, у інших супермаркетах така позиція недоступна.

Нагадаємо, ми писали, що плюс 20% до всього: які продукти подорожчають найбільше у грудні, українцям радять готуватись.

Як повідомляв "Знай.ua" доступні ціни на картоплю протримаються недовго: українців засмутили прогнозом.

Також "Знай.ua" інформував, українцям показали нові ціни на помідори, буряки та перець: що подешевшало в останній місяць осені