Вчені багато вивчали вплив певних компонентів у капусті, та назвали вид капусти, який здатний ефективніше, ніж інші овочі, контролювати рівень цукру в крові.

Броколі корисно вживати в їжу через наявність у ній сульфорафану, який є антиоксидантом. Про це пишуть на порталі healthline.com.

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

На першому етапі дослідження група фахівців відібрала щурів, які мають підтверджений діагноз на цукровий діабет. Під час експерименту гризунам давався екстракт сульфорафану. В результаті виявилося, що антиоксидант знижував вироблення глюкози в клітинах печінки, завдяки чому знижувався рівень цукру в крові натще і глікозильованого гемоглобіну.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Сульфорафан зменшував показники цукру на таку ж величину, як і метформін, лікарський засіб, який призначається при діабеті.

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

Для проведення другого етапу було запрошено 97 добровольців, хворих на цукровий діабет II типу. Експеримент тривав три місяці, протягом якого учасникам давали екстракт сульфорафану. Потім результати порівнювалися з результатами добровольців, яким призначали плацебо. Як і у випадку з щурами, у людей також було помічено суттєве зниження рівня цукру в крові натщесерце на фоні прийому екстракту.

Вчені відзначають важливість свого відкриття, оскільки хворі на цукровий діабет II типу зможуть контролювати рівень цукру без прийому метформіну, який провокує проблеми зі шлунком та протипоказаний при захворюваннях нирок.

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що які корисні продукти можуть зашкодити при переїданні: безпечні норми та обмеження.

Як повідомляв "Знай.ua" лайфхаки з економії комуналки, які насправді не працюють: збільшують рахунки у платіжках.

Також "Знай.ua" інформував, без кота й життя не те: як ефективно позбутися "пахучих" міток без магазинної хімії та відлякати.