По мережі зараз почала з'являтися величезна кількість лайфхаків, які нібито мають спростити ваше життя. Зокрема, йшлося і про економію на комунальних послугах, однак такий метод навпаки збільшив рахунки.

Цього року українцям особливо вдається заощаджувати електрику, бо її банально практично немає. Однак, навіть у ті самі щасливі години громадян закликають бути обережними, щоб не навантажувати зайвий раз систему.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Така економія може бути навіть на користь самих українців, адже сума у платіжках значно нижча, проте деякі в поривах заощадити витрачають лише більше. Виною цьому лайфхаки з Інтернету.

Насамперед мова пішла про «розумний» лічильник. Багато хто помилково думає, що вони дозволяють економити, проте це не так. Вони тільки показують вам дані, скільки ви витратили енергії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також існує міф, що електричні обігрівачі значно вигідніше, ніж центральне опалення. Це не так, тому що потім платежі за світло можуть перекрити всю вашу економію.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Також хибною є заява про те, що потрібно вимикати опалення, поки вдома нікого немає, оскільки це не допоможе вам заощадити, і повторний запуск опалення споживатиме більше електроенергії, ніж зазвичай.

Це все не допомагає, і найкраще в економії вам знадобиться навичка ощадливого споживання. Тобто, вимикайте світло, користуйтесь економними лампочками і таке інше.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що блекаут на порозі: як безпечно використовувати генератор та зберігати паливо

Раніше повідомлялося, що якщо була потрібна медична допомога при знеструмленні: чітка інструкція, щоб врятувати життя

Також ніякої зарплати не вистачить: супермаркети підняли ціни на сосиски та ковбасу