Для наших читачів, які мають відношення до керування транспортними засобами, є кілька дуже важливих новин. Справа в тому, що в зимовий період штрафні санкції за відсутність ліцензій на зберігання пального для потреб власного споживання не накладатимуться. На цьому ґрунті було багато чуток та побоювань.

Про це стало відомо завдяки заяві голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики України Данила Гетьманцева.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

"Про чергову "зраду" зі штрафами за зберігання пального без ліцензії - повідомляю, що жодного штрафу на суб'єкти господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Гетьманцева, відповідні зміни буде внесено до законодавства незабаром.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

"Перевірок не буде ні до, ні після змін. Тим, хто зраду розганяє, непогано було б спочатку з'ясувати, що зберігання пального не суб'єктами господарювання не тягне за собою відповідальності і зараз (до змін), так само як і зберігання підприємствами палива до 1 тонни", - прокоментував ситуацію Данило Гетьманцев.

Варто також нагадати нашим читачам, що Україна підписала Угоду про асоціацію із Євросоюзом. Одна з директив Європейського союзу припускає, що для членства в ЄС в Україні має повернутись технічний огляд транспортних засобів. Дата старту – 1 січня 2023 року.

Нагадаємо, в Україні заготовили рекордну кількість дров на зиму: тепло буде кожному.

Раніше повідомлялося, що українці в супермаркетах помітили соціально важливі продукти за новими цінами.

Також, українцям вибачать кредити на житло та транспорт: Гетьманцев розповів, кого це торкнеться.