У Києві зростає кількість пожеж через недотримання правил безпеки при користуванні газовими приладами.

У "Київгазі" закликають не ігнорувати правила газової безпеки. Газовики звертаються до українців, та просять дотримуватися простих правил.

Гaзовий вентиль. Фото: YouTube
Гaзовий вентиль. Фото: YouTube

Газовики столиці наголошують, що користуватися можна лише справним газовим обладнанням: якщо запідозрили несправність — викликайте майстра.

Радять також наглядати за працюючими газовими приладами й стежити за кольором полум’я на пальниках — він має бути синім або фіолетовим, а жовте полум’я — ознака неповного згоряння газу.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Потрібно вчасно перевіряти димоходи і вентиляційні канали на справність і обов’язково стежити за наявністю тяги в них.

Спеціалісти не радять користуватися електровитяжкою у приміщеннях, де працює газовий прилад з відводом продуктів згорання у димохід.

У жодному разі не слід залишати поряд з газовою плитою, котлом легкозаймисті предмети та матеріали (одяг, папір тощо), а також використовувати газові прилади за призначенням: зокрема не ігнорувати те, що газова плита призначена для приготування їжі, а не обігріву приміщення.

При виявленні в приміщенні запаху газу потрібно негайно вимкнути газові прилади, відкрити вікна, залишити приміщення та зателефонувати 104.

Газовики наголошують, заборонено використовувати індивідуальні газобалонні установки всередині житлових будинків, які вищі двох поверхів.

Нагадаємо, ми писали, що тарифи на світло зміняться, скільки доведеться платити українцям під час постійних відключень.

Як повідомляв "Знай.ua" лікарняні видаватимуть по-новому, що потрібно знати українцям з 1 січня.

Також "Знай.ua" інформував, Віталій Кличко заговорив про скорочення комендантської години: "Не актуальне".