З 1 грудня змінилося призначення субсидій, тепер цими функціями займатиметься Пенсійний фонд. Але на українців чекають ще нововведення.

З 1 січня 2023 року до Пенсійного фонду переходить виплата лікарняних. Усі повноваження щодо виплат, які адмініструється Фондом соціального страхування, перейдуть до ПФУ. Про це в ефірі Суспільного повідомив голова Пенсійного фонду України Євген Капінус.

Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео
Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео

З 1 січня виплати лікарняних будуть також переходити до компетенції Пенсійного фонду. Ми активно готуємося до цього процесу. Але хотів би зазначити, що ми тривалий час здійснюємо обслуговування лікарняних, і формування самих лікарняних здійснюється на базі Фонду. Пенсійний фонд не здійснював самих виплат, а з 1 січня відповідні повноваження переходять до ПФУ – повідомив Євген Капінус.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

З 2 січня 2023 року буде забезпечувати страхові виплати та надавати соціальні послуги на підставі переданих виконавчою дирекцією Фонду соцстрахування та її робочими органами справ, баз даних, носіїв інформації та програмного забезпечення, а також підготовленими нею виплатними документами на січень 2023 року.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні вшестеро побільшало ДТП, і всьому виною російські ракети

Як повідомляв "Знай.ua", вбивають пральну машинку, одяг та здоров’я: 15 найпоширеніших помилок, яких допускаються майже усі.

Також "Знай.ua" інформував, решітка газової плити блищатиме після цього: універсальні засоби, які дійсно працюють.