Деякі українські пенсіонери можуть припинити отримувати пенсії. На це є кілька причин, про які розповідає портал "На пенсії".

Відповідно до законодавства, українці повинні отримувати пенсії щомісяця за місцем проживання в межах України, зазначеною в заяві. Виплати можуть надходити на банківську картку чи через пошту.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube


Втім, Пенсійний фонд використовує систему моніторингу і в деяких випадках може призупиняти пенсійні виплати. Так, залишитися без пенсії українець може у разі закінчення терміну банківської картки. Якщо це сталося, то пенсію автоматично перенаправляють на пошту, але якщо людина не забирає гроші протягом більш як 6 місяців, то нарахування виплат припиняється.

Також виплата пенсій зупиняється, якщо людина не знімає гроші з пенсійної картки рік та більше. Банк інформує про відсутність активності ПФУ, а той, у свою чергу, припиняє виплати.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

Здебільшого це не загрожує більшості українців, адже жити доводиться від пенсії до пенсії. Втім, пенсіонери, які виїхали за кордон, зокрема через війну, часто не знають про дію цих правил, і тому ризикують втратити виплати.

Водночас виплати блокуються не назавжди, а лише доти, доки пенсіонер не звернеться до Пенсійного фонду, написавши заяву на відновлення пенсії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки .