Регулярні ракетні обстріли росіянами критичної інфраструктури України, звичайно, вкотре доводять, що вони терористи, але тепліше в квартирах не роблять.

Після того, як опалення відновлюється, проходить багато часу, щоб квартира нагрілася. А якщо врахувати, що влада і так попереджала українців про те, що температури взимку в багатоквартирних будинках буде нижчою, ніж у попередні роки, то ситуація й зовсім сумна.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Звичайно, можна компенсувати тепло різними обігрівачами, але вони "смокчуть" електрику, яка теж недешева. Саме тому ми пропонуємо вам 3 лайфхаки, які збільшать ефективність батарей у вашій квартирі і вона буде нагріватися краще та швидше.

Позбавте батареї від бруду та пилу

Відомо, що брудні батареї гріють на чверть гірше ніж чисті. Тому на початку опалювального сезону їх слід добре вимити, а згодом періодично протирати вологою ганчіркою. Але якщо вже настала зима та розпочався опалювальний сезон, вимити батареї не вийде. Однак є альтернативний спосіб їх очистити від бруду та пилу. Роблять це за допомогою потужного фену. Спочатку під батарею кладуть папір або шматок тканини, на який падатиме бруд, потім ретельно і послідовно, зверху та збоку, продувають феном кожну секцію. Результат ви відчуєте одразу після того, як ретельно почистите всі батареї у квартирі.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Розмістіть між стіною та батареєю тепловідбивний екран

Втрата тепла значною мірою залежить від температури між стіною та батареєю. Чим вона більша, тим більше тепла втрачається, беручи участь у обігріві стіни, а не приміщення. Щоб ліквідувати цю різницю, достатньо між стіною та батареєю розмістити тепловідбивний екран. Вони продаються у будівельних магазинах. Встановлені по всій квартирі екрани між батареєю та стіною сприятимуть тому, що тепло не буде марно витрачатися на обігрів зовнішньої стіни, а почне надходити до кімнати. Це допоможе підняти температуру в приміщенні ще на кілька градусів.

Тепловідбивний екран, фото з вільних джерел
Тепловідбивний екран, фото з вільних джерел

Забезпечте циркуляцію теплого повітря у квартирі

Якісна циркуляція повітря в приміщенні – один із найважливіших факторів, що допомагає зберегти тепло. У будинках, де під час проєктування передбачені правила переміщення повітряних мас, буде значно тепліше. Якщо у вас в квартирі приплив свіжого повітря забезпечується тільки шляхом відкриття кватирки, варто подумати про встановлення припливно-витяжної системи. Але в крайньому випадку можна використовувати навіть невеликий портативний вентилятор, встановлений біля батареї, який переміщатиме потоки теплого повітря всередину квартири.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Нагадаємо, що українців попередили про підвищення тарифу на популярну комунальну послугу: що і скільки подорожчає.

Раніше ми повідомляли, як використовувати воду після тривалої відсутності: прості маніпуляції для перевірки якості.