Масштабними атаками на енергосистему України, загарбницька росія намагається занурити українців у повну пітьму та деморалізувати.

Але їй це аж ніяк не вдається - люди навчилися не лише виживати у таких складних умовах, а й підтримувати силу духу і вигадувати різноманітні лайфхаки для покращення наявних умов. Зокрема, українці шукають альтернативні способи освітлення житла.

Один із таких варіантів – це використання автомобільного акумулятора, що дасть світло до 8 годин. Детальну інструкцію, як облаштувати таке освітлення опублікували "Факти ICTV".

Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube
Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube

Знадобляться:

  • автомобільний стартерний акумулятор (напруга на клемах має бути не менше 12 вольт);
  • звичайна лампочка на 220V;
  • подовжувач з однією вилкою та патроном (для лампочки);
  • інвертор - це перетворювач постійного струму на однофазний змінний або багатофазний. Він перетворює постійну напругу 12V на 220V. Середня ціна: 1000-1500 грн;
  • "крокодили" - це спеціальні затискачі, які одним кінцем (гніздом) приєднуються до інвертора, а затискачами кріпляться до клем акумулятора.

Інструкція:

  1. Підключіть "крокодили" до інвертора за допомогою спеціального гнізда. Якщо в комплекті до інвертору йшли затискачі, їх потрібно
  2. Підключені до інвертора "крокодили" потрібно під'єднати до клем акумулятора за допомогою затискачів.
  3. Підключіть подовжувач до інвертора. Спершу вставте вилку в інвертор, а потім вкрутіть лампочку в інший кінець подовжувача (де патрон). Якщо все зроблено правильно, лампочка увімкнеться.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Для того, щоб освітити кімнату за допомогою автомобільної батареї та інвертора знадобляться "крокодили", інвертор, подовжувач із двома вилками, автомобільний акумулятор.

Спершу під'єднайте інвертор до акумулятора "крокодилами", а потім під'єднайте подовжувач до інвертора, а другу вилку включіть в мережу. На лічильнику потрібно залишити лише ту кімнату, яку хочете освітити.

Обов'язково запам'ятайте, що якщо на інверторі написано 12 - 220 V, то до нього можна підключати лише 12 V, якщо написано 24 V - 24 V.

вимкнення світла в Україні
вимкнення світла в Україні

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї