Українці зіткнулися з новою досить неприємною реальністю - відключеннями електроенергії. І якщо просидіти якийсь час без світла не є великою проблемою, то приготування чи розігрів їжі у цей час вже викликає певні труднощі.

Значно простіше розв'язати цю проблему тим, хто має власний будинок та зону барбекю, або має можливість розпалити вогнище. Проте й для мешканців квартир є вихід з цієї ситуації. Особливо, якщо у квартирі встановлено електричну, а не газову плиту.

Як розігріти або приготувати їжу, коли немає світла:

1. Туристичний примус. Цей прилад доволі популярний серед мандрівників. Газовий примус це спеціальний пальник, який працює на невеликому газовому балоні. Щобільше, цей прилад дуже легкий і компактний.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

2. Портативна газова плитка

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Її принцип дії схожий на газовий примус. Така плита може бути газовою або електричною. Увагу, звісно, слід звернути саме на газову. Працювати вона може від магістрального трубопроводу або на портативному газовому балоні.

Плита доволі легка, а саме 5-10 кг, і дуже комфортна для використання під час відключення електрики. Щобільше, вона дуже швидко нагрівається. То ж під час довготривалих відключень електрики стане прекрасним помічником.

Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube
Газова плита, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року