Цьогорічний опалювальний сезон буде нелегким для українців, тому саме на часу навчитися грамотно розпоряджатися теплом в оселі.

Зокрема, слід звернути на максимальне збільшення тепловіддачі батареї. Якщо прислухатися до наступних порад, вона може бути набагато вищою. Ці прийоми не потребують реконструкції опалювальної системи або великих додаткових витрат.

Як збільшити тепловіддачу батареї взимку:

1. Використайте звичайний фен. Зауважте, що батарея гріє гірше, якщо вона забруднена. Фахівці підрахували, що брудні батареї гріють на чверть гірше за чисті. Позбутися його можна з використанням фена. Підстеліть під батареєю газету та обдуйте її феном з усіх боків.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

2. Поставте екран, що відбиває, між батареєю та стіною. Щоб батарея не нагрівала холодну зовнішню стіну, потрібно поставити бар'єр між ними. Таким чином дорогоцінне тепло не буде витрачатися на обігрів стіни, а температура в приміщенні стане вищою. Екрани, які відбивають тепло, можна купити в будівельному магазині.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Активізуйте циркуляцію повітря у приміщенні. Цей теплообмін можна активізувати наступним чином: поставте поряд із батареєю невеликий вентилятор. Він посилить циркуляцію повітря та забезпечить швидше нагрівання приміщення.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року