Перше число грудня принесе українцям нові розміри пенсійних виплат. Для деяких пенсіонерів розмір доплат сягне 660 гривень. Варто зазначити одразу, що це стосуватиметься лише громадян, які отримують максимальну пенсію, а в Україні таких осіб не так уже й багато.

Плановий перерахунок пенсій відбудеться в автоматичному режимі, пенсіонерам не доведеться звертатися до Пенсійного фонду.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Тож якщо максимальна пенсія зросте на 660 гривень, то мінімальна – всього на 66 гривень. Але є й ті, кому пощастить більше, аніж тим, хто отримує мінімальну пенсію. Йдеться про пенсіонерів молодших 70 років.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

З 1 грудня їм буде встановлено мінімальну пенсійну виплату на рівні 2500 гривень. Звичайно, для цього є дві умови: наявність повного страхового стажу для жінок 30 років та чоловіків 35 років; пенсіонер має бути непрацюючим.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Особи, у яких страховий стаж менший, теж отримають підвищені пенсії, але виходячи з розміру до 2500 гривень.

"Перерахунки пенсій здійснюються автоматично без додаткових звернень пенсіонерів. Виплата пенсій у перерахованих розмірах буде здійснюватися з грудня у встановлені пенсіонерам дати виплати", - зазначають у Пенсійному фонді.

Нагадаємо, коли втратив близьку людину і залишився без копійки: у ПФУ підказали, що потрібно для отримання пенсії.

Раніше повідомлялося, як виплачуватимуть субсидії після Нового року: українцям нагадали про важливі нюанси.

Також, деяким із пенсіонерів підвищать пенсію з 1 грудня: ПФУ повідомив, кому перерахують виплати.