Перше число грудня принесе українцям нові розміри пенсійних виплат. Для деяких пенсіонерів розмір доплат сягне 660 гривень. Варто зазначити одразу, що це стосуватиметься лише громадян, які отримують максимальну пенсію, а в Україні таких осіб не так уже й багато.

Плановий перерахунок пенсій відбудеться в автоматичному режимі, пенсіонерам не доведеться звертатися до Пенсійного фонду.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Тож якщо максимальна пенсія зросте на 660 гривень, то мінімальна – всього на 66 гривень. Але є й ті, кому пощастить більше, аніж тим, хто отримує мінімальну пенсію. Йдеться про пенсіонерів молодших 70 років.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

З 1 грудня їм буде встановлено мінімальну пенсійну виплату на рівні 2500 гривень. Звичайно, для цього є дві умови: наявність повного страхового стажу для жінок 30 років та чоловіків 35 років; пенсіонер має бути непрацюючим.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Особи, у яких страховий стаж менший, теж отримають підвищені пенсії, але виходячи з розміру до 2500 гривень.

"Перерахунки пенсій здійснюються автоматично без додаткових звернень пенсіонерів. Виплата пенсій у перерахованих розмірах буде здійснюватися з грудня у встановлені пенсіонерам дати виплати", - зазначають у Пенсійному фонді.

Нагадаємо, коли втратив близьку людину і залишився без копійки: у ПФУ підказали, що потрібно для отримання пенсії.

Раніше повідомлялося, як виплачуватимуть субсидії після Нового року: українцям нагадали про важливі нюанси.

Також, деяким із пенсіонерів підвищать пенсію з 1 грудня: ПФУ повідомив, кому перерахують виплати.