Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами в Україні на важливі продукти харчування, з'явилося кілька новин. Справа в тому, що популярні мережі супермаркетів на початку робочого тижня змінили ціни на апельсини, банани, виноград, лимони та яблука. Тепер наші читачі знатимуть, із якою сумою необхідно йти до магазину.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним аналітиків Minfin, пише портал "Хвиля".

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Цікаво, що на кінець листопада ціни на популярні фрукти почали потроху знижуватися. Зокрема, українські яблука подешевшали на понад 4 грн, склавши 10,70 грн/кг. Яблука Айдаред знизилися у ціні з 14,61 грн/кг до 12,80 грн/кг.

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Цінник на банани знизився з 63,45 грн/кг до 57,42 грн/кг. Їхня вартість коливається від 49,90 грн/кг (Метро) до 59,90 грн/кг (Ашан, Новус та Варус).

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Тим часом апельсини подешевшали з 78,27 грн/кг до 69,40 грн/кг. Преміум знизилися у ціні з 81,45 грн/кг до 73,45 грн/кг.

Ціни на лимони, скріншот: Minfin
Ціни на лимони, скріншот: Minfin

Середня вартість лимонів знизилася із 70,82 грн/кг до 64,67 грн/кг. Цінник на них стартує від 56,90 грн/кг (Варус) та досягає 71,90 грн/кг (МегаМаркет).

Ринок, фото: Знай.ua
Ринок, фото: Знай.ua

Також варто нагадати нашим читачам, що томатна паста – це універсальний продукт, який використовується для приготування безлічі смачних страв, зокрема додається до борщу. Втім нові ціни на продукт можуть змусити українців відмовитися від цієї ідеї. Станом на другу половину листопада цінники на томатну пасту помітно піднялися. У середньому продукт торгової марки "Чумак" коштує 76,13 грн за упаковку 350 грам.

Нагадаємо, чи буде дефіцит на борщовий набір та олів'є.

Раніше повідомлялося, на щастя українців: попри прогнози експертів, деякі продукти впали в ціні.

Також, готувати борщ доведеться без томатної пасти: ціни на популярну заправку зростають божевільними темпами.