Українці з початку війни почали все більше витрачати, перевищуючи свої прибутки, а все через зростання споживчої інфляції. І для таких випадків є спеціальні лайфхаки, які допоможуть заощадити гроші на покупках у супермаркетах.

Дієтологія видання Healthline підказала 7 простих правил, які дозволять заощадити кошти на їжі, передали у "ТСН".

Супермаркет. Фото: Знай. UA
Супермаркет. Фото: Знай. UA

  • Складайте план

Уникнути імпульсних покупок досить просто - потрібно лише написати список продуктів перед походом до магазину. Дослідники підрахували, що в середньому люди зараз викидають 30% їжі, що купується, тому що вона псується через надлишок. Можна запланувати раціон на тиждень.

  • Їсти те, що купуєте

Це добре, коли в запасі є продукти тривалого зберігання - "заморозка", консерви, крупи, макарони. Але свіже м'ясо, риба, овочі та фрукти потрібно з'їдати якнайшвидше. Варто подумати, як використовувати продукти, що залишилися. Наприклад, зварений рис можна додати салат, а частину приготовлених сирників – заморозити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще
  • Слідкуйте за знижками

У мережах супермаркетів можна знайти щотижневі знижки та акційні товари. Інформація про них є у спеціальних додатках, варто стежити. При замовленні онлайн можна використовувати різні промокоди, які роздають при реєстрації.

  • Знайдіть м'ясу альтернативу

Білок можна знайти і в інших продуктах, наприклад, бобових. Можна вибирати дешевші види м'яса – свинину замінити на курку. Якщо знаєте, що наближається подорожчання, варто заздалегідь закупитись та заморозити.

Продаж м'яса. Фото: скрін youtube
Продаж м'яса. Фото: скрін youtube

  • Слідкуйте за терміном придатності

Коли купуєте продукти, звертайте увагу на термін придатності і подумайте, чи встигнете ви їх з'їсти. Якщо на вас вдома чекає недопитий йогурт, не варто купувати ще один, термін придатності якого закінчується завтра.

  • Подивіться, що вже є на вашій кухні

Перед тим, як йти до супермаркету, подивіться, що з продуктів у вас вже є. Так ви можете запобігти їх псуванню і заощадити на купівлі нових товарів.

  • Спробуйте інші магазини

Спробуйте дістатися до іншого району вашого міста та подивитися, які продукти, ціни та акції пропонує супермаркет там. Тож ви зможете оцінити асортимент двох закладів або навіть робити шопінг у двох супермаркетах одночасно – так можна непогано заощадити.

Магазин в Україні, фото Знай.ua
Магазин в Україні, фото Знай.ua

Раніше ми писали про те, що українців обдирають до нитки: банк накрутив приховану комісію і здер з клієнта майже тисячу гривень.

Як повідомляв Знай.ua, ціни на м'ясо ростуть як на дріжджах: у чому причина і за яких умов воно подорожчає ще більше

Також портал Знай.ua писав, що українців попередили про подорожчання нової категорії товарів: дні у непроглядній темряві забезпечені