Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за пенсійними виплатами в Україні, є важливі новини. Так, у нашій державі, при виході на заслужений відпочинок, деякі працівники педагогічної сфери можуть розраховувати на 10 виплат за один раз.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України у відповідь на запитання читачки, пише портал "Хвиля".

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

"Чому я, вийшовши на пенсію у 2021 році з педагогічним стажем 50 років, не отримала додаткових 10 окладів? Чи можу я отримати 10 пенсій, які надають після виходу на пенсію, якщо мені їх не нарахували?", - поцікавилася мешканка Вінницької області.

У відповідь на це ПФУ роз'яснили, що право на виплату грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій станом на день її призначення мають, зокрема, жінки, які на день досягнення пенсійного віку працювали в закладах освіти державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років та страхового стажу 30 років на таких посадах. А також якщо вони до цього не отримували жодної пенсії.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

Окремо варто зазначити, що при цьому для чоловіків страховий стаж має становити не менше ніж 35 років.

"Якщо всі зазначені умови виконано, а допомогу у розмірі 10 пенсій ви не отримали, можна звернутися до органів Пенсійного фонду України з відповідною заявою", - наголосили у ПФУ.

Нагадаємо, сусіди заберуть? Що буде з українською пенсією, якщо виїхати з країни.

Раніше повідомлялося, що українці продовжують готуватися до складної зими: що обов'язково має лежати в аптечці.

Також, в Україні "заморозили" пенсійну реформу: як це позначиться на виплатах.