Для наших читачів, котрі постійно стежать за цінами на м'ясну продукцію в Україні, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що у жовтні 2022 року середня споживча ціна на яловичину зросла на 1,3% - до 203,45 грн/кг проти 200,92 грн/кг у вересні.

Про це стало відомо завдяки інформації Державної служби статистики України.

М'ясо, фото: Знай.ua
М'ясо, фото: Знай.ua

Якщо порівнювати із січнем поточного року, то середня споживча ціна яловичини зросла на 4% – зі 195,61 грн/кг.

У Держстаті зазначають, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Світові ціни на всі види м'яса падають четвертий місяць поспіль. У жовтні середнє значення Індексу цін на м'ясо ФАО склало 118,4 пункту, що на 1,4% нижче за показник вересня.

Ринок, фото знай.ua
Ринок, фото знай.ua

Також розповімо, що днями споживачів попередили про черговий стрибок цін на молочну продукцію українського виробництва. Усього вона подорожчає на 10-15% вже найближчим часом. Такі фактори безпосередньо позначаться на цінниках у супермаркетах.

Виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур зазначив, що з початку війни та практично до серпня ціни на молочну продукцію не змінювалися. Однак зараз подорожчали електроенергія, паливно-мастильні матеріали та сировина.

Нагадаємо, в Україні подешевшало борошно: скільки коштує кіло в Новусі, Ашані та інших супермаркетах.

Раніше повідомлялося, чому дорожчатиме електроенергія: низка причин вдарить по гаманцях українців.

Також, до Нового року ціни на яйця знову зростуть: саме час придумати заміну традиційному "Олів'є".