Головний у країні регулятор валютних питань Національний банк України не готовий заявити, що перед католицьким Різдвом у державі станеться сильне коливання курсу американського долара до гривні. Експерти заявили, що готівковий ринок безпосередньо залежить від офіційного курсу Нацбанку, який навряд чи зміниться.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника голови Нацбанку Сергія Ніколайчука, озвученої для українських журналістів.

Обмін валют, фото знай.иа
Обмін валют, фото знай.иа

За словами Сергія Ніколайчука, Національний банк України не надає публічних прогнозів динаміки курсу, зокрема й у готівковому сегменті.

"Але, що можна сказати точно, Національний банк намагатиметься не допускати значного спреду між готівковим та безготівковим курсом. А останній, як відомо, прив'язаний до офіційного курсу, корегувати який Національний банк принаймні зараз не планує", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, помітне зміцнення готівкового курсу відбулося протягом жовтня, водночас у листопаді скоріше слід говорити про його стабілізацію.

Ніколайчук заявив, що головна причина зміцнення готівкового курсу у жовтні – вирішення логістичних проблем із доставкою готівкової валюти до кас банків.

"Цю проблему вдалося подолати, у тому числі завдяки проведенню Національним банком операцій з підкріплення готівкових кас банків. Адже проблема у банків була лише з фізичною наявністю готівкової валюти, водночас безготівкової валюти банки мали і мають достатньо", - повідомив заступник голови НБУ.

Нагадаємо, українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів: як віялові відключення вплинули на наше життя.

Раніше повідомлялося, як звільнення Херсона вплине на курс долара на кінець листопада: до чого українцям готуватися.

Також, перед вихідними в Україні долар просів: за яким курсом можна купити валюту.