Уряд спрогнозував курс долара на наступний рік на рівні 50 грн за одиницю, але через низку чинників долар може знаходитися на нижчій відмітці.

На курс валют впливають деякі фактори, попри очікування уряду, що американська грошова одиниця досягне від 42,2 грн до 45,8 грн, курс може бути набагато нижчим.

Курс долара. Фото: скриншот Youtube
Курс долара. Фото: скриншот Youtube

Навмисне завищення курсу долара Кабміном, за словами фінансиста Олександра Паращія, спрямоване на очікування високого прибутку від імпортних мит. Така практика існує в Україні впродовж 8-9 років.

На думку Паращія, курс долара може бути нижчим за 40 грн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ми бачимо, що ситуація може змінюватися щодня. Майже все в прогнозах залежить від того, як розвиватиметься ситуація на фронті. Але якщо ми виходимо з припущення, що до кінця наступного року є можливість закінчити активну фазу війни, офіційний курс не зміниться. Інші курси прив'язані до офіційного... Але мені здається, що цілком реалістичним виглядає курс менший за 40 грн. - заявив фінановий аналітик.

Курс долара. Фото: скриншот Youtube
Курс долара. Фото: скриншот Youtube

В Україні будуть поступово послаблювати валютні обмеження. У жовтні НБУ відкрив для українців можливість купувати валюту, якщо зберігати її на депозиті, за офіційним курсом 36,57 грн.

Нагадаємо, ми писали, що кабмін спрогнозував курс долара у 2023 році: гривня боротиметься.

Як повідомляв "Знай.ua" заощадження під час війни пропадуть? Як не втратити свої гроші.

Також "Знай.ua" інформував, що буде з курсом гривні після шалених обстрілів інфраструктури.