Однозначно, визволення Херсона стало чудовою новиною для багатьох українців за останній час, проте експерт пояснив, чи може ця подія якось вплинути на валютний ринок.

Директор департаменту казначейства Акціонерного товариства "Комерційний індустріальний банк" Герман Марченко виданню Pro Гроші розповів, що валютний ринок буде відносно стабільним у період з 14 по 20 листопада, а долар не злетить вище 41 грн.

Обмін валют. Фото:Знай.UA
Обмін валют. Фото:Знай.UA

Експерт пояснив, що на даний момент явних економічно обґрунтованих обставин, які б чинили "тиск" на курс долара, немає.

Це стосується гальмування інфляції в жовтні та "перекинутої" на листопад прогнозованої інерції цього процесу, скорочення розриву між попитом та пропозицією на готівковий долар, а також психологічних факторів через визволення Херсона та загальні успіхи ЗСУ.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Херсон
Херсон

"Саме з цих причин ринок очікує досить стабільний тиждень на валютному ринку. Звісно, що коливання курсу можливі, але в межах 39,5-41 грн/дол, що в умовах війни є прийнятним", - повідомив Марченко.

Експерт прогнозує, що до кінця листопада курс не перетне позначку в 41 грн/дол, якщо не відбудеться загострення ситуації на фронті та в економіці.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

Раніше ми писали про те, що Укрзалізниця запустила продаж квитків до Херсона, Маріуполя та Донецька: 3 перші рейси

Як повідомляв Знай.ua, розуміння чи осуд: як українці ставляться до земляків, які виїхали за кордон

Також портал Знай.ua писав, як українці отримуватимуть зарплату у разі відключення світла: розмір виплат та альтернатива від керівництва