Стало відомо, що українцям до кінця року можуть ще раз гарантовано підвищити пенсійні виплати. Кому пощастить побачити велику суму при отриманні.

Як зазначається, вже у грудні відбудеться знову підвищення максимальної та мінімальної пенсії, і пов'язано це зі швидким збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Крім цього люди похилого віку отримають ще й надбавки з доплатами.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Прожитковий мінімум починаючи з 1 грудня цього року буде знову переглянуто, навіть незважаючи на те, що в країні вже практично 9 місяців триває повномасштабна війна, яку диктатор путін розпочав 24 лютого.

Максимальна пенсія зросте одразу на 660 гривень і складатиме в результаті 20 930 гривень. Мінімальна ж збільшиться лише на 60 гривень і буде з цього моменту на рівні 2093 гривні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Крім вищезгаданих бонусів, незалежно від виду та суми пенсійних виплат, громадяни віком від 80 років отримають додаткову щомісячну компенсаційну виплату у розмірі 579 гривень.

З 1 квітня 2020 року цій категорії пенсіонерів призначили доплату у розмірі 500 гривень, а після індексації цього року вона зросла до 579 грн.

Пенсіонери віком від 70 до 75 років додатково отримуватимуть до 300 гривень, а від 75 ця компенсаційна доплата вже складе 456 гривень.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що чому дорожчатиме електроенергія: низка причин вдарить по гаманцях українців

Раніше повідомлялося, що яйця знову б'ють антирекорди, а свинина до зими дешевшає: як у середині листопада змінилися ціни у супермаркетах

Також, як звільнення Херсона вплине на курс долара на кінець листопада: до чого українцям готуватися