Якщо на 2022 рік уряд планував та провів кілька підвищень пенсій, то наступного року виплати пенсіонерам підвищать одноразово. Коли і на скільки перерахують пенсії, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович.

У 2022 році незважаючи на повномасштабну війну, уряд виконав свої зобов'язання перед пенсіонерами і провів кілька етапів підвищення пенсій. Завершальний перерахунок виплат заплановано на грудень цього року через підвищення прожиткового мінімуму.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наступного року ситуація буде іншою, оскільки більша частина бюджету йтиме на військові цілі. За словами Оксани Жолнович, пенсії у 2023-му році підвищать, але тільки один раз і це буде березнева індексація виплат. Вона зазначила, що пенсійні виплати піднімуть українцям не на 14%, як у попередні рази, а на 5,4%.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Міністр аргументувала це тим, що соціальні виплати – це друга за пріоритетністю стаття видатків держави, а перша – армія. Втім, є ймовірність, що уряд зможе збільшити витрати на соціальну сферу, і тоді, можливо, пенсії також збільшать.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплати з безробіття по-новому: у Верховній Раді ухвалили важливе рішення.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Міністерстві соціальної політики готуються запровадити універсальну соцдопомогу: хто з українців її отримуватиме.