Вершкове масло є дуже корисним продуктом, проте, як виявляється, не для всіх. Є категорії осіб, яким воно категорично протипоказане.

Всім відомо, що організм у достатній кількості повинен отримувати вітаміни та цінні мікроелементи. Саме томі всі дієтологи закликають слідкувати за тим, щоб ваш раціон був різноманітним.

Вершкове масло дозволено їсти не всім, попри те, що воно є продуктом з високою харчовою цінністю і має багато корисних властивостей, пишуть novosti.info.

Вершкове масло. Фото: скріншот youtube
Вершкове масло. Фото: скріншот youtube

Вершкове масло багате на вітамін А, який покращує зір, метаболізм і прискорює регенерацію клітин. Воно містить також вітаміни Е, К та Д, а також кальцій, фосфор, калій та інші речовини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Відповідно завдяки наявності великої кількості незамінних жирних кислот та вітамінів, цей продукт позитивно впливає на стан шкіри, волосся, нігтів, кісткової системи та імунітету.

Протипоказання до споживання вершкового масла

Проте водночас у вершковому маслі також є холестерин, а він, як відомо, вважається шкідливим для організму. Саме з цієї причини ВООЗ рекомендує дорослим людям вживати його за добу не більше 30 г.

Крім того, від нього слід відмовитися людям, які страждають на серцеві проблеми, а також тим, у кого підвищений холестерин, гострий панкреатин, гіпертонія та жовчнокам’яна хвороба.

вершкове масло, фото: reaction.org
вершкове масло, фото: reaction.org

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року