Чудова можливість забезпечити себе вітамінами та мікроелементами взимку та й взагалі у будь-яку пору року - це виростити ароматну зелень у себе на підвіконні. Зокрема, базилік, який ви зможете додати у багато страв.

То ж зовсім не треба чекати теплої весни чи готувати грядки на городі, щоб виростити її. Таку зелень, як базилік, кріп, петрушка, зелена цибуля можна мати на підвіконні цілий рік.

Крім того, базилік дуже ароматний та естетичний, то ж він чудово дивитиметься на підвіконні. Обирати варто сорти із дрібним листям, наприклад "Маркіз" зелений чи червоний, "Гвоздичний аромат", "Лимонний", "Цитрусовий фреш".

Базилік, скріншот з відео
Базилік, скріншот з відео

Вирощування базиліку

Також існує два способи вирощування: з насіння чи відростків. Дуже зручно висаджувати базилік в горщики, наповнені ґрунтом з саду. Для підживлення радять використовувати універсальні добрива для овочевих культур.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зауважте, що для того, щоб зелень швидше могла прорости, насіння заглиблюють максимум на 1 см. Коли рослини піднімуться до 5 см, потрібно раз у 2-3 дні рихлити ґрунт.

Базилік, скріншот з відео
Базилік, скріншот з відео

Полив базиліку

Поливати молоду зелень потрібно зранку один раз на добу. Але дуже важливо не переливати, оскільки базилік любить помірну вологу. Регулярно перевіряйте сухість землі. То ж у випадку, якщо вона стає швидше сухою, полив можна збільшити. Водночас підливати можна ще в обідній час, але не варто цього робити ввечері.

Якщо температура повітря буде +25, базилік почне активно рости. Тому вирощування на балконі не підійде. При умові видалення квітконосів, зелень буде дуже ароматною.

Базилік, скріншот з відео
Базилік, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено