Рівень реального безробіття в Україні на високому рівні і збережеться таким до кінця 2022 року. Про це заявила Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко розповіла у колонці для НВ.Бізнес.

Юлія Свириденко заявила, що у перші місяці повномасштабного російського вторгнення близько 47% підприємств припинили роботу, близько 29% населення стали переселенцями та близько 2,5 громадян залишилися без роботи. До того ж серед тих, хто не виїхав із країни, багато хто пішов воювати.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

В результаті, дані Державної служби зайнятості показують, що кількість зареєстрованих вакансій до кінця жовтня становить 32 тис. одиниць. Це більш ніж удвічі менше, ніж на відповідну дату минулого року, тоді було доступно 70 тисяч вакансій. При цьому близько 250 тисяч громадян намагаються знайти роботу. Виходить, що на одне робоче місце зараз претендує щонайменше 8 українців. Минулого року цей показник був удвічі нижчим.

Українці. Фото: скриншот Youtube
Українці. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ситуація, безумовно, непроста. Однак зараз вона покращується. Динаміка реєстрації вакансій як у службі зайнятості, так і на сайтах пошуку роботи, починаючи з літа, демонструє поступове відновлення попиту на працівників", - зазначила глава відомства.

Юлія Свириденко додала, що до кінця 2022 року рівень реального безробіття буде високим, але в уряді роблять усе, щоби відсоток безробітних зменшувався. Зокрема, запроваджуються компенсації за працевлаштування ВПО, грантові підтримки та інші механізми.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсія більше ніж 10 тисяч гривень: стало відомо, хто з українців може отримувати такі виплати.

Також наш портал інформував, що українці можуть отримати пенсію на 10 років раніше: як зібрати документи.

Крім того, ми писали, українським пенсіонерам можуть значно "зменшити" розмір виплат до ПФУ: названо головну причину.