Для наших любих читачів, які уважно стежать за цінами на продукти харчування в Україні, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що супермаркети в першій половині листопада оновили ціни, подорожчання торкнулося огірків та помідорів.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним аналітиків Minfin, пише портал "Хвиля".

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Згідно із відкритою статистикою, середня вартість короткоплідних огірків за місяць зросла на 13 гривень до 98 грн/кг. Цінники у супермаркетах у середньому досягли 79,99 грн/кг, причому за колючі огірки доведеться заплатити в середньому 105,90 грн/кг.

Ціни на помідори, скріншот: Minfin
Ціни на помідори, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Помідори вершка подорожчали протягом місяця на 12 гривень до 105,90 грн/кг. Хоча вартість червоних помідорів залишилася без змін на рівні 71,32 грн/кг.

Варто також нагадати нашим читачам, що через зростання цін на огірки на українському ринку з'явилося багато імпортних поставок. Пропозиція місцевої продукції значно зменшилась. Це спричинило стрімке збільшення показників імпорту огірків.

Це спричинило зниження вартості вищезгаданого продукту на українському ринку. Тим часом ціна на місцевий огірок в Україні за тиждень практично не змінилася і, як і раніше, озвучується виробниками в межах 75-80 грн за кг.

Нагадаємо, борщ варити доведеться без капусти: ціни на овоч різко злетіли, скільки просять за кг.

Раніше повідомлялося, ціни злетіли на 25%: які товари в Україні подорожчали найбільше, на що чекати від 2023 року.

Також, огірків підвезли: ціни "зупинилися" через імпорт продукції, скільки коштує популярний овоч.