В Україні прогнозують зростання цін на низку основних продуктів харчування, насамперед це хліб, м'ясо та молочка. Як зміняться цінники та що спровокує стрибок цін, розповів експерт з питань енергетики Юрій Корольчук у програмі "Аргумент".

З початку повномасштабної війни продукти вже значно зросли у ціні і ця тенденція зберігається, зокрема у зв'язку із зростанням інфляції. Найближчим часом на українців чекає новий стрибок цін на основні продукти, а причиною тому підвищення цін на газ для промислових підприємств.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, експерт зазначив, що незважаючи на те, що для українців заморозили комунальні тарифи, для промислових підприємств цієї осені ціни на газ зростуть із 45 до 60 гривень за кубометр. Це спричинить ланцюгову реакцію, яка негативно позначиться на гаманцях пересічних громадян у вигляді підвищення цін на продукти.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначається, що подорожчає хліб, м'ясо та молочна продукція, але не в рази, а приблизно на 20%. Водночас вплив на ціни продовжуватиме інфляція.

"Для внутрішнього споживача зростання ціни на газ позначиться на вартості продуктів харчування, наприклад, хліба, м'ясної, молочної продукції... Але очікувати на зростання в рази не потрібно, [де] десь відсотків 20. І плюс інфляція, яка є зараз", – сказав Корольчук.

Раніше портал Знай повідомляв, коли в українських супермаркетах подешевшають яйця: відповідь експерта.

Також наш портал інформував, хліб, борошно та макарони: скільки коштуватиме простий продуктовий набір на початку жовтня.

Крім того, ми писали, сосиски та сардельки скоро стануть делікатесом: як змінилися ціни на м'ясні продукти.