Українцям детально розповіли, що підвищення мінімальної заробітної плати з 1 жовтня в державі з 6,5 тис. до 6,7 тис. грн вплинуло і на розмір мінімальної пенсії, яка безпосередньо прив'язана до цього соціального показника.

Наразі вона зросла до 2680 грн. Цю суму отримають близько 1,5 млн пенсіонерів віком від 65 років, які мають необхідний стаж (чоловіки – не менше 35 років, жінки – принаймні 30).

Про це стало відомо завдяки повідомленню Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

Водночас для пенсіонерів від 70 років із необхідним стажем розмір мінімальної пенсії збільшився до 3000 грн. Ще для 2,8 млн осіб поважного віку через проведений перерахунок пенсії зросли в середньому на 231 грн.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А до пенсій 1,2 млн осіб у віці від 70 до 75 років, які отримують виплату менше ніж 10,34 тис. грн, щомісяця доплачуватиметься компенсація у розмірі близько 300 грн. Звичайний розмір пенсії в Україні на 1 жовтня становив 4539,4 гривні.

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що для всіх українців, котрі лише замислюються про майбутній заслужений відпочинок, є кілька важливих новин. Планується, що запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні планується після закінчення війни. За цей період уряд може доопрацювати це питання на законодавчому рівні.

Нагадаємо, помідорів стане менше у 2023 році: несподівані прогнози фахівців із вирощування томатів.

Раніше повідомлялося, що довго утримувати тарифи на електроенергію не зможуть: коли можуть зрости суми в платіжках.

Також, старт накопичувальних пенсій в Україні: Мінсоцполітики озвучило перші вимоги.