Ціни на продукти в магазинах досягли космічного рівня, але бувають і промінчики світла в непроглядній темряві, коли деякі групи товарів починають дешевшати. Так, супермаркети виставили нові ціни на печериці, болгарський перець та моркву. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети знизили ціни на овочі та гриби, тому це слушний момент, щоб піти на закупівлі та поповнити домашні запаси продуктів.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Так, печериці в середньому продаються по 84,92 гривні за кілограм, що більш ніж на 10 гривень дешевше, ніж на місяць раніше, коли цінники досягали 94,78 гривні за кілограм. Вартість грибів варіюється в залежності від торгової мережі, наприклад у Varus та Auchan – 79,90 гривні, а у Metro – 99,90 гривні.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ціни на болгарський перець також потішили зниженням. Овочі продаються в середньому по 146,95 гривні за кіло, а ще в жовтні цінник досягав позначки 152,80 гривні за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Морква також стала доступнішою, подешевшавши з жовтневих 24,91 гривні за кіло до 22,67 гривні за один кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада.