Курс валют на чорному ринку та у обмінниках знову змінився, експерти прогнозують подальше знецінення гривні.

Як зазначає моніторинговий сайт Мінфін, готівковий курс купівлі долара в українських банках не змінився та зафіксований на рівні 40 грн. У продажу валюта подорожчала на 15 копійок — до 40,70 грн.

Курс долара. Фото: скриншот Youtube
Курс долара. Фото: скриншот Youtube

Євро у банках приймають по 39 грн, курс зріс на 40 копійок. У продажу він зріс на 49 копійок – до 39,99 грн.

Долари приймають в обмінниках за середнім курсом 40,18 грн, що на 15 копійок дешевше, а продають дорожче на 4 копійки – по 40,60 грн.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Євро можна здати по 39,40 грн, дорожче за 7 копійок, а купити – по 39,95 грн - курс зріс на 17 копійок.

На чорному ринку долар продають по 40,75 грн, дорожче за 17 копійок, а купують по 40,50 грн - дорожче за 13 копійок.

Євро здають по 39,55 грн, дорожче на 28 копійок, а продають по 39,90 грн - дешевше на 17 копійок.

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько вважає, що цього тижня курс долара коливатиметься в діапазоні 40,1-40,9 грн. Вона спрогнозувала його підвищення найближчими місяцями.

При цьому експерти зазначили, що курс гривні за підсумками жовтня зміцнився на 2,6% - вперше з початку війни. Це свідчить про відсутність дефіциту валюти та стабільності на фінансовому ринку. Цьому сприяло зростання золотовалютних резервів України – у жовтні вони зросли на 1,312 млрд долара.

Незначне коливання курсу є ринковим та не має сильного впливу на ситуацію. Воно свідчить про те, що у фінансовій системі немає гострих процесів, які знецінюють гривню.

Нагадаємо, ми писали, що заощадження під час війни пропадуть? Як не втратити свої гроші

Як повідомляв "Знай.ua" Кабмін спрогнозував курс долара у 2023 році: гривня боротиметься.

Також "Знай.ua" інформував, що курс долара зміниться, вже не 50 грн: яких "сюрпризів" чекати від обмінників у наступному році.