Якщо у нещодавньому прогнозі українцям обіцяли, що курс долара наступного року стрибне до 50 гривень, то зараз у Кабміні позитивніші надії. Так, в записці пояснення до проєкту держбюджету вказали, що буде з гривнею в 2023 році.

Кабінет міністрів поділився більш оптимістичним прогнозом щодо курсу гривні до долара наступного року. Якщо раніше прогнозували 50 гривень за долар, то зараз очікується 45,8 гривні за долар. Гривня не "піде на дно" і продовжить боротися, а допоможе їй у цьому фінансова підтримка з боку міжнародних партнерів.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

"Більш оптимістичні очікування фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів, яка сприятиме підтримці платіжного балансу, зумовили коригування припущення про обмінний курс гривні до долара США на кінець року з 50 грн за долар у попередньому прогнозі до 45,8 грн за долар", - йдеться у повідомленні. у документі.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До речі, припущення за середньорічним значенням обмінного курсу залишилося без змін - 42,2 гривні за долар.

Слід нагадати, що у проекті держбюджету наступного року до першого читання середньорічний курс було закладено на рівні 42,2 гривні за долар та 50 гривень на кінець року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Національному банку розповіли про перспективу повернення плаваючого курсу валют: чи є надія в українців.

Також наш портал інформував, кредити у спадок: чи доведеться українцям виплачувати іпотеку та інші борги за померлого родича, відповідь юриста.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "На біженцях заробляє": після піврічної окупації українці раділи життю на волі, але втрутився "ПриватБанк".