В Україні зашкалюють цінники на м'ясо, а продукти його переробки - непідйомна розкіш для гаманців, особливо в цей непростий для українців період. Так, скільки доведеться віддати, щоб побалувати себе ковбасками, беконом та бужениною, повідомляє портал Мінфін.

У першій половині листопада українські супермаркети помітно підняли ціни на мисливські ковбаски та буженину.

Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua
Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua

Так, мисливські ковбаски торгової марки "Алан" пропонують у середньому по 469,57 гривні за один кілограм, а ще в жовтні цінник був на 9 гривень нижчим - 460,67 гривні.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вартість бекону, якщо порівнювати з жовтнем, поки що не змінилася, але дозволити собі все ще можуть далеко не всі, адже середній цінник становить 274,90 гривні за кілограм.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Буженина торгової марки "Ятрань" у супермаркетах у середньому коштує 447,70 гривні за кіло, що більш ніж на 4 гривні дорожче, ніж на місяць раніше (443,03 гривні за кіло). Відразу більше ніж на 10 гривень злетіла ціна на буженину "Ятрань", запечену з чорносливом. Продукт пропонується у середньому по 447,95 гривні за кіло, а ще у жовтні цінник був на рівні 437,67 гривні.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні змінилися ціни на цукор, сіль та олію: не так критично, але все одно "кусаються".

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада.