У столичних супермаркетах з'явилися яйця з Іспанії за ціною, яка зробить вам боляче – майже 170 гривень за шість штук

У столичних супермаркетах з'явилися курячі яйця з Іспанії за ціною 169 гривень за 6 штук. Фото з іноземним "делікатесом" розміщують у соцмережах.

Яйця. Фото: скриншот Youtube
Яйця. Фото: скриншот Youtube

Як уточнюється на ціннику, органічні яйця, від курей породи "мінорка". Неважко порахувати, що ціна одного яйця становить у цьому випадку 28,16 грн. Таким чином, десяток коштуватиме 281,60 грн.

Варто сказати, що в Україні закупівельні ціни на тендерах на курячі яйця стабілізувалися. Зростання роздрібної вартості суттєво уповільнюється. Ціна в середньому зупинилася на 60 грн. На це вплинуло також збільшення поголів'я птиць, у відомстві вважають, що надалі відбудеться зниження ціни на популярний продукт. Проте мусить таки пройти деякий час.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На зростання вартості яєць вплинули сезонний попит, значне скорочення поголів'я курей та падіння виробництва, через воєнні дії підприємства значно скоротили або взагалі припинили свою діяльність.

Найбільший відсоток падіння виробництва було зафіксовано у квітні, у вересні темп падіння знизився.

Нагадаємо, ми писали, що дефіцит яєць в Україні: виробники повідомили, коли це станеться

Як повідомляв "Знай.ua" за сотню не перескочать: ціни на яйця нарешті вгамувалися

Також "Знай.ua" інформував, таємницю яєць по 8 гривень розкрито: на Донбасі знищили найбільшу птахоферму.