У Мінагрополітики прозвітували про стабілізацію цін на яйця курячі, які рекордно подорожчали восени.

За останні дні жовтня вдалось стабілізувати ціну яєць, за даними Мінагрополітики, закупівельна ціна залишається стабільною в межах 60 грн. На це вплинуло також збільшення поголів'я птиць, у відомстві вважають, що надалі відбудеться зниження ціни на популярний продукт. Проте мусить таки пройти деякий час.

Кури несучки. Фото: скриншот Youtube
Кури несучки. Фото: скриншот Youtube

Орієнтовно до кінця року посадять як мінімум +6,5 млн шт. птиці, що на 35-40% більше у порівнянні до поголів’я вересня. Від моменту посадки до старту повноцінного знесення яєць проходить 150 днів (5 місяців). То ж, можемо очікувати зниження ціни до економічно обґрунтованої. Ми вийшли на цінове плато, а коли збільшиться поголів’я курей-несучок, очікуємо на зниження ціни, - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Яйця. Фото: скриншот youtube
Яйця. Фото: скриншот youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На зростання ціни вплинули сезонний попит, значне скорочення поголів'я курей та падіння виробництва, через воєнні дії підприємства значно скоротили або взагалі припинили діяльність. Через війну було частково призупинено інкубацію яйця для отримання молодняку птиці.

Нагадаємо, ми писали, що нардепи підготували закон про захист прав споживачів: інтернет-магазинам не вдасться нікого обдурити.

Як повідомляв "Знай.ua" чому товари так стрімко і сильно подорожчали: підприємці пояснили розчарування українців.

Також "Знай.ua" інформував, що таємницю яєць по 8 гривень розкрито: на Донбасі знищили найбільшу птахоферму.