Вже кілька тижнів українці з подивом дивляться на ціни в супермаркетах, хоча від початку війни вони ні для кого не є несподіванкою.

До всього вже вироблена звичка, але як злетіла ціна на яйця - до цього ніхто не був готовий. А зараз з'явилася інформація від спікера Донецької ОДА Тетяни Ігнатченко, яка, можливо, відповість на запитання – чому все сталося так швидко.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Як виявилось, до травня 2022 року на Донбасі було велике підприємство з виробництва яєць. Воно давало 500 тисяч яєць щодня, там було 800 тисяч голів птиці – дорослої та молодої.

"З 1 травня рашисти методично – як за розкладом – почали його розстрілювати ракетами та артилерією. Чи не щодня. Щоразу підгадуючи черговий удар під кінець зміни: о 17:30 люди завершували роботу, виходили з цехів, і за кілька хвилин починався обстріл - саме тоді, коли всі вже були на вулиці і прямували до транспорту", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Директор підприємства Олена Іванова розповіла, що обстріл відбувався до того моменту, поки росіяни не знищили повністю все. Собівартість кожної з курей складала близько 150 гривень. Підприємство зрештою втратило близько 120 мільйонів гривень... але варто ще враховувати обладнання, приміщення. Але поступово все відновлюється. Як це було після 2014 року. У аналогічній ситуації.

Нагадаємо, гриби зростають, ціни падають: українцям показали, як у супермаркетах змінилася вартість осінніх "вітамінів"

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні зупинилося зростання цін на яйця: причини і скільки коштуватиме десяток

Знай.ua писав, ціни на сири злетіли: імпорт скоротився на третину