На фоні тотального подорожчання яєць восени, українців засмутили новиною про те, що їх виробництво у 2023 році може й взагалі зупинитись.

Як пояснюють виробники цієї продукції, це станеться, якщо їм не вдасться відновити поголів'я курей. Пояснюють, що наразі яйця несуть постарілі птахи, які не можуть забезпечувати необхідних обсягів. Через що яйця різко здорожчали.

Таке пояснення дав власник агрохолдингу UkrLandFarming Олег Бахматюк, повідомляє businessua. Він зазначив: нині "курка (в Україні) вмирає".

Курячі яйця. Фото: скриншот youtube
Курячі яйця. Фото: скриншот youtube

"Поголів'я старіє – коли наш інкубатор був на окупованій території, ми не могли завести батьківське поголів'я та інкубувати яйце. Зараз курка вмирає. Ми тримаємо старих курей, щоб на ринку не було ще більшого дефіциту. Якщо не відновити поголів'я, то наступного року відбудеться ще більша катастрофа. Яєць не буде", – пояснив Бахматюк. Олег Бахматюк

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як пояснив фахівець, продуктивність курки залежить від її віку. ВІ якщо влітку вона несла 80%, то зараз несе 50% і просто вмирає.

Водночас речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатченко розповіла про регулярні обстріли потужної птахофабрики "Фенікс" у Слов'янському районі Донецької області. Ця фабрика щодня давала по пів мільйона яєць. А через російські удари там загинули 800 тис. голів птиці.

"Росіяни бомбили пташник доти, доки не знищили буквально все. Перебили комунікації, розбили обладнання – і, відповідно, загинули всі птахи", – констатувала вона. Тетяна Ігнатченко

Яйця, фото: скріншот з відео
Яйця, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено