На початку листопада українські супермаркети оновили цінники на свіжу та морожену рибу. Порівняно з попереднім місяцем ця продукція стала доступнішою для гаманців українців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані порталом Мінфін.

Ціни на продукти харчування в Україні з кожним місяцем дивують все більше і найчастіше не на краще. Втім, деякі товари починають поступово дешевшати і стає доступнішим для гаманців українців.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, українські супермаркети у листопаді встановили нові цінники на рибу як свіжу, так і морожену. Короп живий у середньому пропонується по 109,90 гривні за кілограм. У жовтні цінник був на рівні 121,71 гривні за кілограм. Водночас короп патраний подешевшав не так помітно: із 149,89 до 149,45 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Скумбрія свіжоморожена подешевшала більш як на 4 гривні. Якщо у жовтні середня ціна була на рівні 120,76 гривні за кілограм, то у листопаді вже 116,18 гривні за кілограм. Цінники варіюються залежно від торгової мережі. Так, у Novus скумбрія коштуватиме 109 гривень, а Auchan і Varus - 119,90 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, того ми писали, улюблене сало стає менш доступним для українців: від цих цін хочеться плакати.