Закупівельні ціни на молоко від промислових господарств продовжували зростати й у другій половині жовтня. На це вплинули попит зі сторони переробників, зокрема сироробів, та сезонне скорочення виробництва молока.

Як повідомляє agro-business, станом на 25 жовтня, середня закупівельна ці на молоко екстра ґатунку склала 11,80 грн/кг без урахування ПДВ, що на 20 коп. вище ціни початку місяця. Ціновий діапазон в залежності від партії коливався від 11 до 12,25 грн/кг.

Водночас вищий ґатунок подорожчав на 29 коп. – до 10,77 грн/кг. Ціновий коридор був у межах 9,80-11,50 грн/кг. Перший ґатунок піднявся у ціні на 15 коп. – до 10,28 грн/кг. Ціна на таке молоко коливалася від 9,18 до 10,80 грн/кг. Середньозважена ціна трьох ґатунків піднялася на 22 коп. – до 10,95 грн/кг.

Молоко, скріншот з відео
Молоко, скріншот з відео

"Основною проблемою на ринку на сьогодні і в короткостроковій перспективі є збої в роботі електросистем внаслідок постійного терору російськими загарбниками українських енергетичних об’єктів. Аварійні та планові відключення електрики болісні як для молочних ферм, так і для молочних заводів", – відзначають експерти.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Фахівці відзначають, що застосування дизельних чи бензинових генераторів збільшує частку витрат на електроенергію у собівартості виробництва молока, за підрахунками господарств, у 5-6 разів.

"Проте на сьогодні учасники молочного ланцюжка відносно успішно справляються із цим новим викликом, хоча додаткові витрати однозначно матимуть наслідки для зростання собівартості", - відзначають виробники.

Виробництво молока, скріншот з відео
Виробництво молока, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено