В українських супермаркетах за вихідні знову змінилися ціни на низку продуктів. Зокрема на початку нового тижня показали свіжі ціни на олію, цукор та курячі яйця на вихідних.

Як повідомляє agronews.ua, станом на суботу, 08 жовтня, середня вартість соняшникової олії торгової марки "Олейна" рафінована зросла з 62,35 грн до 62,95 грн за 850 мл. Водночас соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" рафінована подорожчала з 63,57 до 65,23 грн за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, Мінфін
Ціни на соняшникову олію, Мінфін

Ціни на соняшникову олію, Мінфін
Ціни на соняшникову олію, Мінфін

Крім того, у вересні стрімко злетіли ціни на курячі яйця. Хоча з початку російського вторгнення їхня вартість тішила українців стабільністю на тлі швидкого подорожчання більшості продуктів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Проте, у другій половині вересня цінники продукції почали змінюватися практично щодня. Як зазначає Світлана Литвин, аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), середня роздрібна ціна на курячі яйця станом на 29 вересня 2022 року становила 40,90 грн за 10 штук. Відповідно це на 21% більше, ніж місяць тому, і на 17% вище, ніж рік тому.

Водночас ціни на продукцію вищої категорії (0) тепер часто перевищують 60 грн за десяток. А оскільки дешевшу продукцію покупці швидко розбирають, то відповідно на полицях залишаються лише дорогі товари.

Яйця. Фото: скриншот з відео
Яйця. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота