Відсутність води для організму людини є дуже небезпечною. Проте зараз в умовах воєнних дій кожен може зіткнутися з відсутністю води або з тим, що вода була забруднена.

Тому рекомендується у випадку, якщо у вас вдома є вода, але ви сумніваєтеся в її якості для пиття - постарайтеся спочатку її очистити. Існує кілька доступних способів очищення води, про них розповідає u-news.

Способи очищення води:

1. Активоване вугілля. Вугілля видаляє з води неприємні добавки, запах та покращить її смак. Саме тому його застосовують на різних підприємствах. Щоб очистити воду, загорніть вугілля у марлю, зробивши мішечок. Далі опустіть його у місткість з водою, наприклад, банку чи каструлю та залишіть на кілька годин.

2. Срібло. Очищення з його допомогою є одним з найдавніших в історії людства, адже срібло має антибактерицидні властивості та видаляє забруднення. Його лише потрібно занурити у місткість з водою та залишити на кілька годин.

Водопостачання, фото: slovoidilo.ua
Водопостачання, фото: slovoidilo.ua

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

3. Кип'ятіння. Якщо є така можливість, дайте воді покипіти 10-15 хвилин. Потім нехай вона трохи постоїть та охолоне, після цього вода стане придатною до вживання.

4. Заморожування. Цей спосіб є трохи клопітким. Спершу поміщаєте воду у пластикових пляшках у морозильну камеру. Коли замерзне половина води, зливаєте іншу частину. Ставите пляшки знову у морозилку на 1-2 години, а потім розморожуєте її. Цей спосіб працює тому, що чиста вода замерзає одразу, а вода із брудом - останньою. То ж пити можна лише ту воду, з якої вийшов прозорий лід.

5. Відстоювання. Цей спосіб підійде, якщо вода просто каламутна і не викликає у вас довіри. Перелийте її у пляшки й поставте на підлогу. Вистоювати воду у цьому разі потрібно близько 10-12 годин. Далі залишається акуратно, щоб не закаламутити осад, перелити воду в інший посуд. Залиште на дні близько 100-150 мл.

Перевірка води, скріншот з відео
Перевірка води, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення