Через інфляцію, спричинену війною та падінням економіки в Україні, ціна на продукти постійно змінюються, та, на жаль, не в бік подешевшання.

Соняшникова олія цього року декілька разів значно піднімалася в ціні, це пов'язано з зупинкою переробних заводів, які не можуть продовжувати працювати в умовах війни. А також через порушення логістичних ланцюжків.

Олія. Фото: Знай.ua
Олія. Фото: Знай.ua

Ціна значною мірою стрибає, знову ж таки, через росію. Від того, входить вона із "зернової угоди" або виходить залежить чи зможе Україна робити поставки, таким чином підтримуючи працездатність заводів, чи прийдеться обмежувати виробництво олії, щоб було вдосталь тільки українському споживачеві.

На тлі виходу рф з угоди, ціни на соняшникову олію піднялися. Експерти констатують, що протягом жовтня ціни на соняшникову олію виросли на 12,4%.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У супермаркетах ріст ціни наразі не спостерігається. Так олія "Щедрий дар" подорожчала лише на декілька копійок. Коштувала в середньому 65,23 грн , а стала коштувати 65,90 грн за пляшку 850 мл.

Олія фірми "Олейна" коштувала минулого місяця 62,44 грн, а стала коштувати 62,73 грн, також за 850 мл пляшку.

Ціна на олію. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на олію. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що ПриватБанк заганяє українців у борги незрозумілими списаннями з карток: "Постійно плачу гроші".

Як повідомляв "Знай.ua" у популярних українських супермаркетах гречка та деякі крупи здешевіли, а борошно дорожчає.

Також "Знай.ua" інформував, що залишилося менше ніж місяць: пенсіонери отримають довгоочікуване підвищення виплат, категорії.