Вже менше, ніж за місяць, українським пенсіонерам підвищать пенсійні виплати. Втім, торкнеться це лише окремих категорій. Хто з першого місяця зими отримуватиме більше, повідомляє портал "На пенсії".

На грудень 2022 року заплановано підвищення прожиткового мінімуму, що спричинить збільшення пенсій деяких громадян, а точніше тих, хто отримує мінімальні та максимальні виплати.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

Так, з грудня прожитковий мінімум збільшиться на 66 гривень – з 2027 до 2093 гривень. Мінімальна пенсія відповідно також стане на 66 гривень вищою і залишить 2093 гривні. Більш відчутна надбавка чекає на одержувачів максимальної пенсії - вона становитиме 660 гривень. Розмір пенсії для цієї категорії буде збільшено до 20 930 гривень.

Також наголошується, що внаслідок підвищення прожиткового мінімуму виплати збільшаться ще для двох категорій пенсіонерів. Це громадяни, які отримують пенсії нижче за мінімальну. Їм виплачується спеціальна доплата від Пенсійного фонду, і вона з 1 грудня також збільшиться.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Водночас виплати зростуть у тих, хто має великий стаж (понад 35 років для чоловіків та 30 років для жінок). Ця категорія отримуватиме доплату за кожен понаднормовий рік стажу у розмірі 20,93 гривні – на 0,66 гривні більше, ніж до цього.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для українців підготували нові правила щодо підтвердження робочого стажу: які труднощі доведеться подолати.

Також наш портал інформував, виплати ВПО можна втратити: які умови потрібно виконувати, щоб отримувати щомісячну допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому товари так стрімко та сильно подорожчали: підприємці пояснили розчарування українців.