В українських супермаркетах ціни на гречку пішли на спад та потягнули за собою цінники на деяких інших крупах, як, наприклад, рис.

Моніторинг зміни цін публікує сайт Мінфін. після отримання першого урожаю, який затримався через дощі, грека в супермаркетах значно здешевшала. За місяць ціна знизилася на 2 грн. Тепер в середньому ціна складає 78,70 грн.

Супермаркет. Фото: Знай. ua
Супермаркет. Фото: Знай. ua

У деяких супермаркетах, як, наприклад, в Ашані, її можна придбати за 67,30 грн за кілограм. А Варус пропонує цю крупу за 89,90 грн за кіло.

Ціна на гречку. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на гречку. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Рис довгий пропонують за 67,54 грн, а минулого місяця такий рис в середньому коштував 69, 34 грн.

Ціна на рис. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на рис. Фото: скриншот Мінфін

Натомість рис круглий додав в ціні з 74,85 грн до 80,60 грн за кіло.

Те ж саме можна сказати про борошно, хоч і не так стрімко, але все ж подорожчало. Минулого місяця 1 кг борошна "Хуторок" коштувало 21,99 грн, а цього місяця - 22,15 грн. Найдешевше борошно цієї фірми можна купити в Мегамаркеті за 21,40 грн, найдорожчий цінник у Новусі 22,44 грн.

Ціна на борошно. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на борошно. Фото: скриншот Мінфін

Експерти прогнозували, що вартість гречки знизиться до 60-70 грн за кіло, що і спостерігається, особливо в невеличких приватних магазинчиках, які швидко розпродають старі запаси.

Нагадаємо, ми писали, що українцям обіцяють зростання зарплат у 2023 році, але гаманці товщими не стануть: як інфляція вплине на доходи.

Як повідомляв "Знай.ua", у "Ощадбанку" пенсіонерам порадили їсти за рахунок своїх дітей.

Також "Знай.ua" інформував, що свинина, вершкове масло, соняшникова олія і не тільки: з якими цінниками супермаркети зустріли покупців у листопаді.